Ledigheden passerer 5 %
 

Ledigheden passerer 5 %

31-03-2017 10:08

Ledigheden blandt Søfartens Lederes medlemmer overstiger nu - for første gang i mere end 10 år - 5 procent. Stigningen, der primært skyldes lave fragtrater og krisen i oliesektoren, forventes at fortsætte i de kommende måneder.

 

Af Jakob Wandel | Søfartens Ledere | 29 89 00 98 | jw@soefartens.org

 

Ledigheden blandt Søfartens Lederes medlemmer er nu på det højeste niveau i mere end 10 år. Helt præcist var 5,06 procent af de medlemmer, der er samtidig er forsikret gennem Min A-kasse ledige ved udgangen af januar 2017.

 

- Den høje ledighed skyldes primært de lave fragtrater, der presser både container- og tørlastsegmentet, og den lave oliepris som har ramt offshore-sektoren meget hårdt, også i Norge, siger Peter Friis Jespersen, job- og karrierekonsulent i Søfartens Ledere. Han forudser, at ledigheden vil fortsætte op i den kommende tid.

 

- Når vi kommer ind i april vil mange af de opsagte medlemmer i fx Maersk Supply Service dukke op i ledighedsstatistikken, da deres opsigelsesperioder udløber der. Vi gør alt, hvad vi kan for at hjælpe dem i den situation de står i, men desværre vil ikke alle fortsætte direkte videre i ny beskæftigelse.

 

Er du blevet opsagt?

Hvis du er blevet opsagt er det en god idé at kontakte Søfartens Ledere. Vores advokater gennemgår din opsigelse og drøfter bl.a. opsigelsesvarslets længde, sagligheden i opsigelsen, dine rettigheder og pligter i opsigelsesperioden, mulighederne for at kontraopsige, hvis du får andet arbejde og meget mere.

 

Læs mere her, eller kontakt advokat Pernille Sædam Marstal på psm@soefartens.org.

 

Få hjælp til jobsøgning

Er du opsagt eller ledig er der sparring at hente hos Søfartens Ledere. Vi hjælper dig bl.a. til at lave gode jobansøgninger, forbereder dig inden jobinterviews og lærer dig at forhandle løn. Vi tilbyder dig også en gratis personprofilanalyse, som er et godt værktøj, når du skal udarbejde et solidt CV.

 

Læs mere her, eller kontakt job- og karrierekonsulent Peter Friis Jespersen på pfj@soefartens.org.