Kom godt videre, hvis du bliver ledig - læs job- og karriererkonsulentens gode råd
 

Kom godt videre, hvis du bliver ledig - læs job- og karriererkonsulentens gode råd

23-01-2017 12:49

Der er meget at tænke på, hvis man bliver ledig - herunder, hvordan man bliver afklaret med, hvad man så skal lave. Tal med vores jurister, mal carporten og få så karriererådgivning, der hjælper dig videre.

 

Af job- og karrierekonsulent, Peter Friis Jespersen, Søfartens Ledere

 

Hvis du bliver opsagt fra dit arbejde, så søg som det første juridisk rådgivning, så du får den bedste aftrædelsesordning - i forhold til kontrakt, overenskomst og lovgivning.

 

Afhængigt af, hvordan du har det, er det en god ide at vente et par uger, før du begynder at søge nyt arbejde. Mal carporten, få styr på tankerne og økonomien og bliv afklaret med situationen.

 

Få karriererådgivning. Her vil første konsultation gå med, at du får afklaret, hvad du allerhelst vil. Og det, du helst vil, er som regel også der, hvor dine styrker ligger og det, du er bedst til. Det er en personlig proces - du gør selv arbejdet - og konsulenten er katalysator. Her vil en personlighedsprofil ofte være en hjælp, den afdækker meget konkret og firkantet dine stærke og svage sider.

 

Nu kan du begynde at se på, hvem der kan tilbyde sådan et job, som passer til dig. Måske har du ikke fundet frem til en titel - men et arbejdsområde - hvor der er brug for sådan én som dig.

 

Nu skal du i gang med forarbejdet til din markedsføring. Du skal have beskrevet, hvem du er. Det gælder både det faglige: hvad du har papirer på, uddannelser, certifikater, erfaringer, efteruddannelser. Og det gælder personlige kvalifikationer: samarbejde, udholdenhed, lederevner, humør, osv. Her kommer personlighedsprofilen igen i spil. Husk: Når stillinger besættes, har alle de kandidater, der bliver kaldt til samtale, de formelle faglige kvalifikationer. Derfor bliver valget truffet ud fra det personlige.

 

Nu - og først nu - er du klar til at skrive markedsføringsmaterialet, en jobansøgning. Med dét eneste mål, at du kommer til samtale. Her kan job- og karrierekonsulenten være behjælpelig. Hvis ansøgningen ikke bringer dig til samtale, skal den tunes, og det kan konsulenten igen være til hjælp.

 

Ansættelsesproceduren vil ofte være sådan, at der er tre interview-runder. Under andet interview vil der normalt være en 'personlighedstest' eller en så kaldt "omtanketest". Endelig vil der være en tredje runde, hvor der bliver valgt mellem to til tre kandidater.

 

Når du får et nyt arbejde, er det igen en god ide at lade Søfartens Lederes juridiske afdeling læse kontrakten.

 

Book karriererådgivning

Kontakt Søfartens Lederes job- og karrierekonsulent på pfj@soefartens.org
eller 33 45 55 73.