Rederiforeningen vil trække 3F i Arbejdsretten om DIS-skattesagen
 

Rederiforeningen vil trække 3F i Arbejdsretten om DIS-skattesagen

30-01-2016 06:02

3Fs biintervention i DIS-sagen til støtte for Søfartens Ledere har skabt voldsom vrede i Rederiforeningen, der mener, at der er tale om organisationsfjendtlig virksomhed. Iflg. Shippingwatch vil Rederne nu trække 3F i Arbejdsretten.

 

Af Jakob Wandel | Søfartens Ledere | 20 89 00 98 | jw@soefartens.org 

 

Et fællesmøde torsdag mellem Danmarks Rederiforening og 3F endte, ifølge Shippingwatch, med åbenlys uenighed om 3Fs ret til at biintervenerer i DIS-skattesagen, der er på vej i Højesteret.

 

Danmarks Rederiforening føler sig iflg. det maritime nyhedsmedie snigløbet af 3Fs udmeldinger, som rederne mener, de skulle have været orienteret om, inden 3F udsendte en pressemeddelelse om beslutningen.

 

- Vi mener, det er illoyalt i forhold til den overenskomst, vi har indgået flere gangen inden for de seneste år med 3F, uden at organisationen har taget forbehold over for noget som helst. Vi ser alvorligt på det, og det er ikke forkert at kalde det organisationsfjendtlig virksomhed, for det strider mod den fredspligt, som er en del af overenskomsten, siger Anne Trolle, direktør i Rederiforeningen med ansvar for det juridiske område og ansættelsesret, til ShippingWatch.

 

Læs også: 3F indtræder i DIS-sagen til støtte for Søfartens Ledere 

 

3F: DFDS har ikke eneret på at blive hørt

Rederiforeningen ville med torsdagens mødet have 3F til at trække sin beslutning om at indtræde i DIS-sagen tilbage. Det ville 3F dog ikke gå med til.

 

Næste skridt er derfor, ifølge Anne Trolle, at rederne indbringer en klage til Arbejdsretten for at bremse 3F. Påstanden vil være, at 3F ikke har en retlig interesse i sagen.

 

Thorkild Holmboe-Hay, søfartsansvarlig i 3F Privat Service, Hotel og Restauration, bekræfter udviklingen og siger følgende til ShippingWatch om den nye situation:

 

- At mene, at vi som fagforbund skulle være afskåret fra, at udøve en demokratisk ret til, at biintervenere i en sag for Højesteret, oven i købet i en sag, der har alvorlige konsekvenser for alle vores søfolk under DIS-ordningen, er mildest talt et mærkværdigt synspunkt. DFDS har vel ikke eneret på at blive hørt i en sag, der vedrører os alle?

 

- Hvis vi skulle stoppe med at forhandle overenskomster, hver gang vi beder en domstol fortolke en lov, der har økonomisk betydning for vores medlemmer, så skulle vi stoppe mange overenskomster. Nu håber vi, at DFDS og Danmarks Rederiforening vil fremsende et klageskrift hurtigst muligt, så vi kan komme videre.

 

Læs hele historien på ShippingWatch (kræver abonnement)