Ny skibsinspektøruddannelse klar til første hold
 

Ny skibsinspektøruddannelse klar til første hold

26-11-2014 13:19

15. januar 2015 starter en helt ny skibsinspektøruddannelse, der bygger oven på skibsofficers-uddannelserne og giver papirer på diplomniveau.

 

Af Lise Mortensen Høy | Søfartens Ledere

 

En ny skibsinspektøruddannelse går i luften midt i januar. Den henvender sig til navigatører, dual-officerer, skibsingeniører, maskinmestre og andre med mindst to års relevant erhvervserfaring.

 

Uddannelsen udbydes af Maskinmesterskolen København og er støttet af Den Danske Maritime Fond.

 

- Selve uddannelsen bliver på diplomniveau, og vi opererer med en studiebelastning på 30 ECTS-point. Det vil sige, at studiet svarer til et halv års fuldtidsstudie, men fordi vores uddannelse strækker sig over halvandet år med seks moduler, betyder det i praksis, at man skal regne med 140 timer per modul, forklarer Jan Skovgaard, der projektleder for uddannelsen (billedet).

 

Al undervisning og materiale vil være på engelsk, så uddannelsen henvender sig også til internationale studerende. Og med foreløbig otte tilmeldte ligger det helt fast, at uddannelsens første hold gennemføres.

 

- Vi vil gerne op på minimum ti deltagere, og det tror vi på, at vi når. Vi glæder os rigtig meget til at komme i gang med en spændende og nødvendig uddannelse, siger Jan Skovgaard.

 

Internat en vigtig del af uddannelsen

De i alt seks moduler er opbygget ud fra en fast struktur. Første punkt er en såkaldt virtuel start, hvor de studerende får pensum, deltagerliste, log-in og derfra kan gå i gang med den første del af pensum - svarende til cirka syv-otte timers selvstudie om ugen.

 

I samtlige seks moduler er der både selvstudie, e-learning, opgaver og et tre dages internat, hvor de studerende mødes og går i dybden med modulets emner.

 

- Netop den del er meget vigtig i forløbet, understreger Jan Skovgaard:

- Vi vil meget gerne have, at man mødes og har noget reel face to face-undervisning. Meget af det handler jo om at lære hinanden at kende og etablere nye netværk, og derfor er det obligatorisk at være med i alle tre dage.

 

Herefter følger modulerne med, der hvert har en periode med e-learning, opgaver og vejledning, som afsluttes med en eksamen sidst i modulet.

 

- Som studerende får man et bevis for hvert modul, man har gennemført. Vi har valgt at opbygge det så fleksibelt, at man har mulighed for at gennemføre de enkelte moduler for sig selv, hvis man ønsker det, lyder det fra Jan Skovgaard.

 

Praksisorienteret forløb

I hele skibsinspektøruddannelsen er en af de bærende tanker, at forløbet skal være så praksisorienteret som muligt, så al undervisning tager udgangspunkt i den virkelighed, der møder skibsinspektørerne, når de rejser sig fra skolebænken.

 

- Om det gælder modulet om økonomi eller Vessel Management, prøver vi på ikke at gøre det alt for teknisk og deltaljeret. Vi vil gerne trække det op på et mere holistisk plan, hvor deltagerne udvikler deres viden og forståelse for, hvordan tingene foregår i praksis i branchen, pointerer Jan Skovgaard

 

Det med småt

Pris for hele uddannelsen er i alt kr. 83.000 kroner fordelt på undervisningsafgift, materialer og internatpakken.

 

Læs mere om uddannelsen på Maskinmesterskolen Københavns hjemmeside, www.msk.dk