Nyt job? Så snak med Peter - Søfartens Lederes job- og karrierekonsulent
 

Nyt job? Så snak med Peter - Søfartens Lederes job- og karrierekonsulent

19-10-2012 06:21

Det er ikke fordi, Søfartens Lederes job- og karrierekonsulent har "ønskejobs" på hylderne; men han kan på forskellig vis hjælpe medlemmerne til at komme i betragtning til et nyt job.

 

Tekst: Lise Mortensen Høy

 

- Det, jeg beskæftiger mig allermest med, er medlemmer, der gerne vil have et andet job, fortæller Søfartens Lederes job- og karrierekonsulent, Peter Friis Jespersen. Han tilføjer, at der heldigvis er meget få af Søfartens Lederes medlemmer, der er ledige - 2,3 pct. helt præcist - og heraf er der kun tre (3), der er langtidsledige i den forstand, at de er i fare for at falde ud af dagpengesystemet efter de nye regler.

 

Resten af de ledige - ca. 50 - er ledige, fordi de er ved at skifte fra job til job. Og det er i høj grad de medlemmer, der allerede er i job, og som har fået kig på noget andet; som Peter Friis giver en hjælpende hånd.

 

- Mit første råd er altid: Bliv i dit gamle job, til du rent faktisk har underskrevet kontrakten til det nye. Du står meget bedre på arbejdsmarkedet, hvis du allerede er i job, lyder det fra karrierekonsulenten.

 

Læs også: Regeringens vækstteam skal satse på uddannelse og beskæftigelse

 

Kom i betragtning

Det handler altså om: Hvordan bærer jeg mig ad med at blive ham, der får lige præcis det der job - som jeg har kig på.

 

- Som udgangspunkt handler det om at få skrevet en ansøgning og et CV - der er så godt, at det giver adgangsbillet til en samtale, siger Peter Friis, der tilbyder at nærkigge medlemmernes CV, rydde op, luge ud og bytte rundt, så den er nem at læse og allerhøjest fylder to sider, gerne mindre. På samme måde hjælper han med at gennemgå ansøgningen, så det kun er de væsentlige punkter, der er med.

 

- Der ud over tilbyder jeg medlemmerne en Thomas-analyse. Det er en personlighedstest, der viser en persons stærke og svage sider og dermed giver et fingerpeg om, hvilken type arbejde man vil kunne bestride rigtig godt, og hvad man bør holde sig fra. Hvis man fx er detalje-jæger og totalt grundig med alt; er man super egnet til et job, hvor alle detaljer skal være 120 pct. i orden; uanset hvor lang tid, det tager. Omvendt skal man ikke søge et lederjob, hvor det er de store linjer, man får ansvaret for.

 

Men hvis man omvendt er super god til de store linjer, til at sætte ting i værk og have mange bolde i luften, er det sådan et job, man skal søge. Og de to persontyper kan kun med besvær bytte job, forklarer Peter Friis:

 

- Der er ikke noget forkert ved nogen af profilerne, men det er vigtigt, at man kender sine stærke sider, så man søger de jobs, man rent faktisk kan lide og dermed blive god til.

 

Læs også: Fra containerstyrmand til barge engineer

 

Står godt til samtale

Med personlighedstesten i hånden står man meget bedre, både når ansøgningen skal skrives; og når og hvis man kommer til samtale, forklarer Peter Friis:

 

- Man ved noget mere om sig selv - kender sin profil. Jeg gør meget ud af at forklare, hvad folks stærke sider er.

 

- Og til de allerfleste jobsamtaler handler det faktisk ikke om det faglige - det har ansøgeren jo redegjort for i ansøgningen. Det handler derimod om ansøgerens personlighed; om stærke og svage sider, og derfor er man godt rustet, når man via Thomas-analysen er blevet udstyret med 10-12 områder, hvor testen har vist, at man er rigtig stærk.

 

- Jeg udruster medlemmet med en hel liste af positivt værdiladede ord om vedkommendes stærke sider. Og hvis han/hun kan huske fem eller syv positive ting om sig selv til jobsamtalen, er det flere end de fleste andre, - og et godt kort at have på hånden, lyder det fra Peter Friis, der tilføjer, at de fleste danskere ikke er ret gode til at sige noget positivt om sig selv. Men at Thomas-analysen jo netop gør, at man ikke "selv siger det" - men blot refererer til resultatet af analysen.

 

- Næste spørgsmål er så ofte, hvad man IKKE er god til - og her kender medlemmet så også nogle "udviklingsområder" fra testen, siger han.

 

Realistisk lønkrav

Når et medlem bliver indkaldt til samtale, er det næste spørgsmål lønkravet.

 

- Der kan jeg hjælpe med at skyde os ind på et realistisk bud, dels ved at se i Søfartens Lederes egne lønstatistikker, dels ved at tjekke i Danmarks Statistik. Desuden kender jeg en del til erhvervet - og lønniveauet i de forskellige segmenter. Der er fx voldsom forskel på lønniveauet fra en offentlig virksomhed som Søfartsstyrelsen og til offshore-branchen:

 

- Heldigvis er der jo mange faktorer ud over løn, som afgør, om man er glad for sit job, selv om vi må indrømme, at lønnen har en betydning. Det er navnlig, hvis man føler, at lønnen ligger under kollegernes, at den kommer til at fylde meget, ellers kommer den på 6. eller 7. pladsen i alle undersøgelser om jobtilfredshed, siger Peter Friis.

 

Se Søfartens Lederes seneste lønstatistik her

 

Tag en snak

- Hvis der virkelig er tale om ønskejobbet, er det vigtigt, at man skiller sig ud fra mængden. Virksomheder kan jo få flere hundrede ansøgninger, og man ender nemt i den forkerte bunke. Derfor er det en god ide at ringe til virksomheden - eller evt. tage ud og snakke med dem, lyder opfordringen fra Peter Friis.

 

Han oplever, at det ofte ligger fjernt for medlemmerne at være opsøgende - særligt i den store skibsfart, mens det i småskibsfarten er mere almindeligt at komme forbi rederiet og snakke om en hyre.

 

Kontakt til skolerne

Ud over karriererådgivning har Peter Friis også kontakten til SIMAC, Marstal Navigationsskole og Skagen Skipperskole.

 

- Jeg har kontakten til Søfartens Lederes onkler (m/k) - og jeg tager for det meste ud og besøger skolerne en gang i hvert semester. Her er jeg med en aften sammen med de studerende, og jeg er der igen dagen efter, hvor de studerende kan booke sig til en individuel samtale og snakke om karriere, måske få en Thomas-analyse - eller hvad de har brug for, fortæller Peter Friis, der tilføjer, at han har et fint samarbejde med skolerne.

 

Læs også: Jesper Morgen Dalstrup bliver ny onkel på Skagen Skipperskole

 

- Endelig møder jeg gerne op til afslutningerne og uddeler foreningens dimissionsgaver til de elever, skolen har udvalgt for bedste kammeratskab og bedste sømandsskab.

 

Endelig er Peter Friis Søfartens Lederes repræsentant i A-kassens Hovedbestyrelse, så alle A-kassespørgsmål ender også på hans skrivebord:

 

- Lige for tiden arbejder jeg i den forbindelse med akut-indsatsen for dem, der falder ud af dagpengesystemet - men som nævnt, er det heldigvis kun tre af vores medlemmer. Men de skal selvfølgelig have særlige tilbud, og jeg kan kun opfordre til, at man reagerer positivt på det brev, som A-kassen netop har sendt til de berørte, siger Peter Friis Jespersen.

 

Læs om Søfartens Lederes A-Kasse

 

Billedet

-Der er en del medlemmer, der "kommer ind ad døren" for at drikke en kop kaffe og få et råd om et presserende problem. Lige for tiden er der mange spørgsmål om skat, spørgsmål om den opsagte hovedoverenskomst - og om ligningslovens § 33 A, der bortfalder, fortæller Søfartens Lederes job- og karrierekonsulent, Peter Friis Jespersen.

 

Læs også: Folketingspolitikere foreslår ligningslovens § 33A genindført

 

Peters råd til jobansøgning:

 

  • Kog CV´et ned til en eller halvanden side. Keep It Simple.

 

  • Sørg for at bruge plus-ord, undgå at skrive noget negativt om dig selv. Fx synes mange, at ord som "fraskilt" eller "fyret" er negativt ladede. Det kan virke banalt, men det har en betydning.

 

  • Husk at beskrive dine gode/stærke sider, men undgå at "kamme over".

 

  • Sørg for at skille dig ud fra mængden. I de første ti linjer skal du overbevise læseren om, at du er et interessant bud til en kandidat.